Förråd utan bindningstid

15 mars, 2022
En vit flagga med orange text där det står Prinsens Lager vajar under en blå himmel. En blå förrådscontainer med frånluftsventil sett från sidan. Olika förrådstyper och leverantörer erbjuder magasinering med eller utan bindningstid. Hos oss är du aldrig bunden om du väljer månadsvis hyra med en månads uppsägningstid.

Ibland kan det vara svårt att veta hur länge man behöver sin förvaring. Ska du exempelvis hyra ett förråd för ditt bohag medan du renoverar huset? Eller väntar du på tillträde till sommarstugan? Då finns det tyvärr en del saker som kan komma i vägen och resultera i förseningar.

Bindningstid vs. uppsägningstid

Flexibiliteten är viktig vid alla möjliga tillfällen och då kan det vara skönt att inte ha bundit sitt kontrakt till en viss tid. Var noga med att se över hur lång bindningstid och hur lång uppsägningstid du har. Det finns ingenting mer irriterande än att betala för något som du inte använder.

Hos oss på Prinsens Lager har vi inga bindningstider vid månadsvis hyra. Utan du har endast en månads uppsägningstid på dagen. Det innebär att du enkelt mailar in din uppsägning och den gäller från och med dagen mailet inkommer. Du kan självklart välja att säga upp avtalet med längre framförhållning än en månad om du önskar.

Vissa kunder väljer att säga upp sitt avtal redan vid inflyttning genom att sätta ett slutdatum på avtalet. På så vis slipper du tänka på att säga upp avtalet. Men däremot går det tyvärr inte alltid att förlänga kontraktet om det skulle behövas då vi löpande bokar in nya kunder.

Flexibilitet men högre månadskostnad

Det enda kruxet med ett obundet kontrakt är att det oftast blir en något högre månadshyra. Företagen som du hyr magasinering av erbjuder nämligen oftast ett rabatterat pris om du binder ditt kontrakt på 6 månader eller 12 månader.

Vi på Prinsens Lager erbjuder 10 % rabatt på månadshyran om du binder kontraktet på ett år och förskottsbetalar årshyran. Det är ett ypperligt alternativ för exempelvis dig som företagare då du slipper onödig admin – en faktura och ingenting mer på ett år. Att binda kontraktet på ett år är också en bra idé om du med säkerhet vet att du kommer bo på annan ort eller ska renovera lägenheten under en lång period.

 

Se vilka städer vi finns i här