Så förvarar du ditt barns leksaker på bästa sätt

26 februari, 2019
Barn städar undan leksaker Foto: Lukassek/Shutterstock.com

Har du barn som lägger sina leksaker överallt bör du titta hit. Det finns många smarta lösningar för att hålla hemmet snyggt samtidigt som ditt barn har sina leksaker lättillgängliga. Utnyttja skåp och lådor för att samla ihop leksakerna. Säsongsbaserade leksaker förvarar du allra bäst i ett förråd.

Förvara leksaker i skåp eller i plastlådor

Skåp är perfekta att förvara barnens leksaker i. Då blir det lättare att städa undan leksakerna och man vet alltid var de finns.

Även plastlådor är smidiga att använda. Plastlådor gör det dessutom lätt att transportera leksakerna beroende på om barnet vill leka i barnrummet eller vardagsrummet.

Tips! Utnyttja väggarna och förvara leksaker på väggfasta hyllor för att frigöra golvyta som ditt barn kan leka på.

Anpassa förvaringshöjden efter barnets längd

Anpassa höjden på förvaringen så att ditt barn kan vara med och sortera sina leksaker. Det ska vara lätt för barnet att komma åt sakerna, så att han eller hon inte behöver be om hjälp varje gång.

Om förvaringen är i en bra höjd kommer ditt barn troligtvis också tycka att det blir roligare att städa undan.

Använd lådor för leksaker som används utomhus

Leksaker som används utomhus kan med fördel förvaras i plastlådor, dynboxar eller pilkorgar. Då hålls tomten fri från saker samtidigt som leksakerna är lättillgängliga vid nästa lektillfälle.

Säsongsbaserade leksaker som exempelvis cyklar, fotbollar, skridskor och pulkor förvarar du dock allra bäst i ett förråd. På så vis tar leksakerna inte upp onödig plats när de ändå inte används.

Det är dessutom dumt att utomhusleksaker ligger ute året om. Förutom att det ser tråkigt ut med saker utspridda överallt kan leksakerna ta skada av fukten och kylan. En cykel som står utomhus året om kan exempelvis börja rosta.

 

Behöver du säsongsförvaring? Vi har billiga förråd med direktaccess som passar utmärkt!

 

Se vilka städer vi finns i här