Hur förvarar man nagellack bäst?

23 september, 2020
Om du vill att ditt nagellack ska hålla sig fräscht länge är det viktigt att förvara det på rätt sätt. Nagellack förvaras bäst i en mörk miljö med rumstemperatur. Foto: Africa Studio/Shutterstock.com

Nagellack har en hållbarhet på cirka två år. Hur du förvarar ditt nagellack är avgörande för hur länge det håller sig bra. Det finns faktiskt ett rätt och ett fel sätt att förvara nagellack på.

Många tror att det bästa stället att förvara nagellack på är i kylskåpet eller i badrummet, men det är inte sant. Om du vill förlänga hållbarheten på dina nagellack ska du undvika låga temperaturer eller utrymmen där temperaturen ändras hela tiden.

Förvara nagellack i en mörk miljö med rumstemperatur

Du förvarar nagellack bäst i en mörk miljö med jämn rumstemperatur. Ett bra ställe att förvara nagellack är i en låda någonstans i ett rum. Du kan till exempel förvara nagellacket i garderoben, i en byrålåda eller under sängen där temperaturen inte skiftar alldeles för mycket.

Du bör alltså undvika utrymmen som badrum där temperaturen kan skifta från kallt till varmt och i vissa fall tropiskt klimat när du till exempel duschar.

Förvara nagellack stående

Du bör alltid förvara nagellack stående. Då håller nagellacket allra bäst. Om du förvarar nagellacket liggandes kan nagellacket fastna i skaftet. Det kan göra att nagellacket blir klistrigt eller torkar ut.

Skaka aldrig nagellack

En annan sak man bör tänka på för att nagellacket ska hålla sig bra är att aldrig skaka nagellacket. Om du skakar ett nagellack kan det, precis som när du lägger det ner, fastna i skaftet vilket gör att nagellacket kan bli klistrigt eller torka ut. Det bästa är att rulla nagellacket mellan handflatorna.

Rensa ur gammalt nagellack

Hållbarheten för ett nagellack är cirka ett till två år. Gammalt nagellack kan klumpa sig och är svårt att applicera på nageln och sitter inte bra. Därför är det viktigt att rensa ur bland nagellacken med jämna mellanrum. Men nagellack får inte slängas i de vanliga hushållssoporna. Eftersom nagellack klassas som farligt avfall måste de lämnas på en återvinningsstation.

 

Hos oss kan man inte förvara brandfarliga vätskor. Men behöver du förvara bohaget mellan en flytt hjälper vi gärna till!
Vi har billiga förråd med direktaccess som passar utmärkt till detta!
Se vilka städer vi finns i här