Hur förvarar man skor bäst?

30 oktober, 2019
Herrskor på skohylla Foto: Alena Gan/Shutterstock.com

Vintern närmar sig och det kanske är dags att ställa undan sommarskorna för säsongen. När du ställer undan dina skor finns det flera saker att tänka på. Det är bra om skorna inte tar för mycket plats, och dessutom ska de hålla länge. Här kommer våra tips på hur du förvarar dina skor på bästa sätt.

Förvara skorna torrt och mörkt

Ska du ställa undan dina skor för säsongen vill du se till att göra det på rätt sätt. På så sätt kan du förlänga livslängden på skorna. Skorna bör förvaras torrt och mörkt för att inte blekna. Om det finns plats är garderoben en utmärkt plats att förvara skorna på. Men om du inte har plats hemma är ett varmförråd också ett bra alternativ.

Ställ skorna på hyllor

Det finns massor av bra förvaringsmöjligheter som inte tar upp så mycket plats. En sådan är hyllor. Genom att förvara skorna på hyllor frigör du en hel del golvyta samtidigt som du får plats med många skor. Lite finare skor kan du lägga i en skopåse eller skokartong som du sedan ställer upp på hyllan.

En sådan förvaringsmöjlighet gör det även lättare att hålla ordning både på dina skor och andra saker du förvarar i samma rum.

Behåll skornas form med skoblock

När du förvarar läderskor bör du alltid använda skoblock. Med ett skoblock behåller skorna sin form. Skoblocket bör helst vara i trä eftersom träet absorberar fukten som finns i skorna.

Använd stövelstöd till stövlarna

Vill du förvara stövlar är det bra att använda ett stövelstöd så att skaftet inte hänger ned. Då behåller stövlarna sin form bättre. Stövelstöd är viktigare ju högre stövlar du har, och det finns stövelstöd med olika längd. Om du är osäker på vilken längd du behöver är det bäst att välja ett som är lite för långt.

Många stövelstöd har krokar som gör det enkelt att hänga upp dem. Om det inte finns kan du låta stövlarna stå på en vanlig skohylla.

 

 

Behöver du förvaring för vinter- eller sommargarderoben? Vi har billiga förråd med direktaccess som passar utmärkt!

 

Se vilka städer vi finns i här