Hur stort förråd behöver man?

13 januari, 2022
Bild som visar dimensionerna av ett 14 kvm stort varmförråd. Bild som visar dimensionerna av ett 14 kvm stort varmförråd.

Det är kanske den första frågan man ställer sig när man letar efter förråd. Behovet skiljer sig om du ska hyra ett förråd för att förvara bohaget mellan flytt, eller om du endast ska förvara motorcykeln under en säsong. Det är värt att ta sig en extra titt på sakerna som du ska förvara. Många företag erbjuder exempelvis bilder som illustrerar vad du får plats med i förrådet.

Räkna i kubik

Många fokuserar på golvytan i förrådet när de ska förvara. Där ska det ibland rymmas en gång så att man enkelt kommer åt grejerna. Speciellt om du ska säsongsförvara cykel, vinterkläder eller skidor som du gärna enkelt kommer åt när det är dags.

Men glöm inte att tänka i höjd och vad du kan stapla på vartannat. Om man är duktig på att spela Tetris så ska man kunna rymma mycket i sitt förråd. Se dock till att du har lämnat tillräckligt med utrymme åt luftcirkulation. Den är viktig för att hålla kondensen och stillastående luft borta.

Planera med marginal

Men man ska inte bortse från att det är många andra faktorer som spelar in också. Ibland kan det exempelvis vara en idé att hyra ett förråd som är något större än vad du egentligen behöver. Det är inte kul att stå på plats och packa för att så småningom upptäcka att sakerna inte ryms i förrådet. Använder du dig inte av en professionell flyttfirma kan det vara knepigare än vad man tror att packa i rätt.

Därför kan det löna sig att hyra ett förråd som är några kubik- eller kvadratmeter större än vad du beräknat. De extra kronorna som det kostar att hyra förrådet är väl investerade.

Ta reda på exakta mått

Utgå från de saker som tar störst plats och som du inte rimligtvis kan vika ihop. Exempel på sådant är skrymmande möbler som soffa, matbord eller vitrinskåp. Kolla därefter vad måtten på det förråd du vill hyra har.

Vi på Prinsens Lager erbjuder billig förvaring i rymliga kall– och varmförråd på 14 kvm, så kallade förrådscontainers. De har innermåtten 5,90m x 2,38m x 2,34m och rymmer de flesta bohagen.

 
Se vilka städer vi finns i här