Hyr förråd med el

19 april, 2022
Bilden visar ett elaggregat med jordfelsbrytare. Man kan även se ett par elkablar samt en frånluftsventil. Ska du hyra ett förråd med värme och belysning? Då kan det vara bra att veta vad det innebär att magasinera i ett varmförråd med indragen el.

Om du ska förvara ömtåligare saker som behöver stå i en uppvärmd miljö finns det isolerade förråd utrustade med el att hyra. De lämpar sig extra bra under vinterhalvåret då det inte blir minusgrader inuti förrådet.

Element & lampa

Elen är främst indragen till elementet i förrådet. Elementet har en termostat med en förinställd temperatur. Så snart temperaturen inuti förrådet understiger cirka 10 grader så slås termostaten igång och börjar värma upp. Förrådet ska hålla plusgrader under de kallare delarna av året. Det kan vara bra att tänka på att lämna lite avstånd mellan sakerna du förvarar samt låta möblerna stå på sina ben. På så vis cirkulerar varmluften bättre och motverkar eventuell kondens.

I förrådet finns även lampa i taket. Du sätter enkelt igång lampan antingen genom ett vred på elcentralen eller genom att klicka på lampknappen på väggen. Värt att tänka på är att man inte kan nyttja el för eget bruk i förrådet.

För hantverkare eller egna företagare

En del söker ett förråd där de kan ställa in en arbetsbänk för att utföra mindre jobb på plats. Ett varmförråd med el fungerar utmärkt för det ändamålet. Det är även enkelt att inreda förrådet med bokhyllor som kan fungera som hyllplan för lagerförvaring eller förvaring till verktyg. Man kan dock ej borra i väggarna då detta kan förstöra isoleringen som finns bakom.

Hos oss på Prinsens Lager betalar du samma pris som en privatperson då våra priser inte innehåller någon moms. Vi är nämligen undantagna från Momslagen. Varmförråden har en något högre månadskostnad samt en extra avgift som tillkommer för elen. Elavgiften varierar under året och brukar inte gå över 350 kr per månad.

Fördelarna med varmförråd

Isoleringen hjälper förrådet att hålla en stabilare temperatur medan elementet ser till att förrådet värms upp så att det inte blir minusgrader inuti. Du kan därför förvara många fler typer av saker i ett varmförråd än ett kallförråd. Exempel på sådant är madrasser, stoppade möbler, böcker, kläder, elektronik och vitvaror.

Alla förråd som vi hyr ut har direktaccess för både bil med släp och lastbil. Förråden står på markplan och du har två stora dörrar som öppnas utåt. På så vis kan du enkelt få in breda möbler eller otympliga ägodelar.

 

 

Se vilka städer vi finns i här