Så förvarar du din elektronik på bästa sätt

28 november, 2018

Det är inte helt lätt att förvara elektronik. Elektroniken är känslig och du måste därför vara noggrann med var du förvarar den. Den optimala platsen är ett varmförråd. Om du inte har en sådan möjlighet fungerar även kallförråd, men tänk då på att skydda elektroniken och inte förvara den direkt på golvet.

Förvara elektroniken varmt

När du ska förvara elektronik ska du helst använda dig av ett varmförråd eller ett annat utrymme där temperaturen är varm.

Elektroniken trivs bäst i en torr miljö med en temperatur på flera plusgrader. Undvik att förvara elektroniken där den kan utsättas för köldgrader.

Elektronik förstörs av kyla och fukt

Elektronik tål oftast inte köldgrader och bör därför inte förvaras kallt. Kallförråd och källare kan bli mycket kalla under vinterhalvåret, och du bör därför undvika att förvara din elektronik i sådana utrymmen.

I kalla områden där fukt bildas kan elektroniken ta stryk. Sker kraftiga temperaturväxlingar kan det även bildas kondens i elektroniken. Vänta därför med att koppla in elektronik som har förvarats kallt. Låt elektroniken bli varm innan du kopplar in den.

Förvara elektronik på hyllor

Om du måste förvara din elektronik i ett kallförråd bör du försöka förvara den på hyllor och inte direkt på golvet. På golvet kan det bli mycket kallt och där kan även fukt tränga sig igenom. Genom att förvara elektroniken på hyllor gör du vad du kan för att skona den från den värsta kylan och fukten.

Tips! Skydda elektronik som du förvarar kallt genom att förvara den i förslutande förvaringsboxar.

 

Behöver du förvaring för elektroniken?
Vi har billiga förråd med direktaccess som passar utmärkt!

 

Se vilka städer vi finns i här