Vad kostar det att hyra ett förråd?

14 december, 2021
Ett tjugotal förrådscontainers står uppradade på grusad plan under en solig himmel. Om du ska hyra magasinering är det viktigt att veta vad kostnaden ska bli. Den varierar beroende på en rad faktorer.

En av de viktigaste aspekterna för många när de väljer förråd är priset. För att hitta marknadens bästa priser krävs det ibland lite efterforskningar. I nedanstående text hittar du ett par tips för hur du ska hitta billig magasinering.

Kostnaden beror på storleken

Självklart blir kostnaden lägre om du bara behöver ett litet utrymme. Om du däremot är osäker på hur mycket utrymme du behöver, eller om sakerna du förvarar i förrådet varierar med säsong, kan det löna sig att ta ett något större förråd. Då slipper du onödig stress.

Vissa sajter visar pris per kvadratmeter, medan andra visar pris per kubikmeter. Detta kan vara lite lurigt och det är därför viktigt att hålla tungan rätt i munnen. Om du ska hyra ett billigt förråd så ska du ta tillvara på både längden, bredden och höjden. Ibland visar det sig att ett förråd har många kubikmeter men att takhöjden är så pass hög att den blir svår att nyttja.

Vi på Prinsens Lager erbjuder uthyrning av förrådscontainers till riktigt bra priser. Förråden är 14 kvadratmeter stora, motsvarande 33 kubikmeter. Med en takhöjd på 2,38 meter kan du enkelt stapla båda lådor, möbler och andra saker på varandra.

Kostnaden varierar efter säsong

Om du söker kallförråd på vintern eller ett varmförråd på sommaren så kan du komma något billigare undan. Priserna går nämligen upp något under högsäsongerna, för att sedan sänkas något under lågsäsongerna.

Den största faktorn är såklart efterfrågan, och den kan vara svår att förutspå. Därför kan det kännas skönt att välja ett företag som inte chockhöjer månadshyran från en månad till nästa. Läs igenom avtalet noggrant om företaget som du ska hyra av har ett erbjudande. Då kan det nämligen vara så att du binder kontraktet på en viss period och att månadshyran höjs drastiskt efter att första hyran är betald.

Kostnaden skiljer sig beroende på läget

Har du en bil? Då kan det löna sig att ta den och köra ungefär en kvart ut från stadskärnan. Du hittar allt som oftast de bästa priserna för magasinering i de mindre centrala delarna av stan. Tänk industrimark där markhyran är billigare och tomterna är större.

Det gör även att det blir enklare för dig som bilist att ta dig runt. På våra anläggningar kör du smidigt ända fram till förrådsdörren med både bilen, släpet och lastbilen. Det underlättar enormt när du ska packa i och ur. Inga trappor, inga trösklar och ingen hiss. Alla våra förråd står på markplan med direktaccess.

 

Se vilka städer vi finns i här