Var ska man förvara bilen om man inte har ett garage?

14 april, 2021
Hand som kupar sig över en bil i miniatyrformat. Det viktigaste när man förvarar en bil är att skydda den mot all form av nederbörd. Om du inte har ett garage är en carport det näst bästa alternativet eller varför inte skaffa ett garagetält. Foto: NAR studio/Shutterstock.com

För att en bil ska må bra ska den alltid förvaras torrt oavsett vart den än står. Man bör undvika fuktiga lador, källarutrymmen, kallgarage eller andra liknande utrymmen som inte inte är helt täta. Fukt och väta är det största hotet mot en bil, det kan skada karossen, bilens elsystem och interiören kan börja mögla.

Bästa sättet att förvara bilen är på en torr och varm plats. Den ideala förvaringsplatsen är ett uppvärmt garage, men det är inte alla som har tillgång till det. Det finns flera anledningar till att det är viktigt att förvara bilen på rätt sätt. Du förlänger bilens livslängd genom att minska risken för bland annat rost och för att fukt ska tränga in i elsystemet.

Carport näst bästa alternativet

Om du inte har tillgång till ett uppvärmt garage är en carport det näst bästa alternativet. När du ställer bilen i en carport skyddar du den från både regn och snö.

Om du inte har tillgång till en carport men ändå har utrymme för att förvara bilen på tomten kan garagetält vara ett annat alternativ. När du ställer bilen i garagetältet skyddar du bilen från all form av nederbörd. Men eftersom bilen står på marken under tältet är det inte garanterat att det är helt fuktfritt.

Skydda bilen mot fukt

För att skydda bilen mot fukt och minska risken för mögelangrepp kan du använda dig av en torrboll. Torrbollen är en fuktslukare som kan placeras i utrymmen som utsätts för fukt för att motverka både mögel och dålig lukt.

Om du bor i lägenhet och inte planerar att använda bilen under en längre period och inte har möjlighet att förvara bilen i ett garage kan det vara en bra idé att förvara bilen hos något företag som erbjuder säsongsförvaring. Då står bilen både torrt och säkert och du behöver inte oroa dig för att den utsätts för nederbörd eller stöld. Dessutom slipper du bekymra dig om att flytta på bilen när det är städdagar på gatan.