Var ska man förvara sin barnvagn?

3 februari, 2021
Ljusgrå och vit barnvagn En barnvagn mår allra bäst av att förvaras i rumstemperatur långt från fukt och väta. Försök att undvika fuktiga källare och kallförråd där barnvagnen har svårt att torka. Foto: Kaspars Grinvalds/Shutterstock.com

Hur du förvarar din barnvagn är avgörande för hur bra den kommer att hålla. Oavsett om du har köpt en ny eller begagnad barnvagn är det viktigt att du tar hand om den bra. En välskött barnvagn håller bättre och du får mer pengar för barnvagnen den dagen du bestämmer dig för att sälja den.

En barnvagn ska förvaras varmt och torrt och helst inte i direkt solljus under längre stunder. Förvara aldrig barnvagnen utomhus i ett kallförråd eller i en fuktig källare. För att barnvagnen ska kunna torka är det viktigt att du förvarar den på en varm och torr plats. Om barnvagnen konstant utsätts för fukt och kyla och aldrig får möjlighet att torka kan det bildas mögel i vagnens klädsel.

Mögel – största faran för vagnen

Mögel är inte bra för hälsan och framför allt inte för små barns hälsa. Mögel kan få mer konsekvenser än bara en förstörd vagn. Möglet kan framkalla astma, allergier och cancer. Det mögel som bildas i tyget på barnvagnen ser ut som bruna eller svarta prickar och luktar unket.

För att undvika mögel i barnvagnen bör du alltid använda regnskydd så fort det regnar eller snöar. Dessutom bör du ställa in barnvagnen där det är varmt och torrt efter att du har använt vagnen, så att vagnen kan torka.

Undvik att ställa barnvagnen i direkt solljus

Du bör heller inte lämna barnvagnen i solen under en längre period. Alla tyger bleks i solen, även barnvagnens tyg. Om du är rädd om värdet på vagnen bör du alltså inte låta vagnen stå i solen. Om du befinner dig i solsken så kan du lägga en handduk över suffletten, det skyddar barnvagnens tyg från att blekas.

Om du ställer undan barnvagnen för en längre period bör du se till att tyget är torrt och rent. Även under längre perioder är det bra om du kan förvara barnvagnen i en torr och varm miljö. Det bästa stället att förvara en barnvagn på är inomhus i rumstemperatur.

 

Behöver du magasinera i väntan på nytt hus?
Vi har billiga förråd med direktaccess som passar suveränt!
 

Se vilka städer vi finns i här