Smart sätt att förvara cykeln

27 april, 2020
Vardagsrum visar compact living med cykeln hängandes på väggen ovan en skänk. Det kan vara svårt att hitta smart och smidig förvaring till cykeln. Men det finns snygga förvaringsmöjligheter som passar lika bra i finrummet som i källaren. Foto: travellifestyle/Shutterstock.com

Cyklandet har ökat på senare år, inte minst i storstäderna, och behovet av cykelförvaring förändras. För de som bor i lägenhet kan det vara svårt att skapa utrymme för cykeln eller att hitta förvaringsmöjligheter. Men det finns snygga förvaringsmöjligheter som passar lika bra i finrummet som i källaren.

Det är få bostadsrättsföreningar, kommunala bostadsbolag eller privata hyresvärdar som lägger pengar på att skapa mer utrymme för cyklar. Även om du bor i villa kan det vara svårt att få plats med cykeln. Har man dessutom flera cyklar som behöver förvaras behöver man hitta smarta förvaringsmöjligheter för att ha plats för annat. 

Så förvarar du cykeln om du bor i en lägenhet

Det kan vara svårt att hitta en plats för ägodelar som tar lite större plats. Om du bor i en lägenhet och inte har tillgång till något garage eller cykelrum och är rädd för att få din cykel stulen kan du behöva förvara din cykel hemma. Det låter kanske inte som en optimal lösning men det kan vara smidigt, speciellt under de månader när du använder cykeln mer regelbundet.

Att hänga upp cykeln på väggen är en populär och smidig lösning för dig som använder cykeln regelbundet. Att skaffa en cykelhängare som du fäster på väggen är en relativt billig lösning. På så vis sparar du värdefull plats och det blir inte smutsigt på golvet. 

Om du ska hänga upp cykeln och låta den hänga där under en längre tid bör du tömma hjulen på luft. Däck som har högt tryck kan spricka efter några månader. 

Så förvarar du cykeln om du har tillgång till garage

Om du bor i villa eller radhus och har tillgång till ett garage eller ett förråd kan du förvara cykeln där. Men även för dig som har garage eller förråd kan det vara svårt att få plats med cyklar och allt annat som behöver förvaras där. 

Det finns flera smarta förvaringsmöjligheter som är både smidiga och platsbesparande både till garaget och förrådet. Om du vill förvara cykeln på väggen finns det flera olika typer av cykelhängare där cykeln är upphängd i ramen eller däcket. Det finns även cykelhängare som du kan fästa i taket. 

Om garaget ligger i en källare och du har en trappa som leder ner till garaget kan du använda utrymmet under trappan till cykelförvaring genom att hänga cyklarna under trappan.

 

 

Behöver du förvaring för cyklarna? Vi har billiga förråd med direktaccess som passar utmärkt!

 

 

Se vilka städer vi finns i här