Var förvarar man bäst sin vattenskoter?

28 januari, 2021
Kille i våtdräkt och hjälm kör en vattenskoter i hög fart. En vattenskoter bör förvaras uppallad och instängd i ett förråd eller på ett varv för att vara skyddad från både väder och stöld. Foto: Lim Chin Soon/Shutterstock.com

En vattenskoter bör förvaras i skydd från vädrets makter. Men det är inte bara hur väl skyddad vattenskotern står från väder och vind som avgör om du får njuta av skotern till våren igen. Vattenskotrar är väldigt populära och stöldbegärliga så du bör välja en plats där vattenskotern står skyddad från stöld.

Det finns olika alternativ till vinterförvaring av vattenskotrar. Du kan välja att förvara den utomhus på en trailer, ett varv eller på en lagerplats. Oavsett hur du väljer att förvara den finns det vissa saker du bör tänka på.

Töm och konservera din skoter innan förvaring

Innan du vinterförvarar din vattenskoter måste du tömma och konservera vattenskoterns motor. Det förhindrar att någon maskindel fryser sönder eller att motorn rostar.

Om du konserverar motorn själv bör du ta reda på vad som gäller för just din modell. Om du inte vill konservera motorn själv inför vinterförvaringen kan du lämna in din vattenskoter till ett varv eller marina.

Förvara vattenskotern hemma

Om du väljer att vinterförvara din skoter hemma på en trailer bör du välja ett bra kapell för täckning och se till att den inte står under tak som lutar där risken för snöras är stor. Du bör dessutom ta bort hjulen från trailern och ställa den på pallar. När du tar bort hjulen räknas trailern som en båtvagga och då behöver du inte låsa fast den för att försäkringen ska gälla.

En vattenskoter behöver luft som cirkulerar. När du täcker din vattenskoter bör du därför se till att inte sluta kapellet tätt utan lämna lite öppningar som ger utrymme för luften att cirkulera under täckningen.

Tänk på att aldrig fästa kapellet i stöttor eller bockar. Då minskar du risken att vattenskotern välter om vinden tar tag i täckningen.

Förvaring på lagerplats eller marina

Om du inte har möjlighet att förvara din vattenskoter hemma kan du med fördel förvara din vattenskoter på ett varv/marina eller på en lagerplats. Det minskar risken både för vattenskotern att utsättas för väder och vind men även för stöld.

Om du hyr en lagerplats bör du ändå se till att täcka vattenskotern. Men se till att lämna öppningar för luftgenomströmning.

 

Behöver du förvara vattenskotern?
Vi har billiga förråd med direktaccess som passar utmärkt!
 

Se vilka städer vi finns i här