Bästa sättet att förvara dina verktyg på

29 november, 2019
Verktyg förvarade på vägg och i lådor Magnetlister är ett enkelt och smidigt sätt att förvara dina verktyg på. Foto: donatas1205/Shutterstock.com

Din verktygsförvaring ska fylla flera funktioner. Dels ska det vara lätt att hitta verktygen, dels ska verktygen förvaras så de håller länge. Det gäller framför allt sågar, knivar och andra verktyg med en egg. Här kommer några tips på hur du kan förvara dina verktyg.

Använd magnetlister eller verktygstavla för dina vanligaste verktyg

Verktyg som du använder ofta vill du gärna komma åt lätt. Då kan det vara bra att skaffa en magnetlist eller en verktygstavla att fästa verktygen på. Vad som passar dig bäst beror självklart på hur många verktyg du har och hur mycket plats du har.

En magnetlist passar utmärkt för det mindre hushållet. Där kan du hänga alltifrån skruvmejslar till skiftnycklar och tänger.

Med en större väggtavla kan du inte bara hänga upp fler verktyg utan även större, exempelvis en borrmaskin, långa vattenpass och liknande. Du kompletterar tavlan med olika krokar och klämmor för att kunna fästa just dina verktyg.

Stora verktyg kan förvaras i källare eller förråd

Stora verktyg som exempelvis motorsågar, kap- och gersågar eller andra verktyg som tar mycket plats i hemmet kan du förvara i källaren. Har du inte plats kan du alltid hyra ett förråd att förvara verktygen i.

De stora verktygen används i regel inte lika ofta som hammare, skruvmejslar och liknande. Då behöver de inte heller vara lika lättillgängliga som dina andra verktyg.

Undvik kallförråd för batteridrivna verktyg och sågar

Du bör undvika att förvara batteridrivna verktyg i kallförråd. Skulle verktygen utsättas för frostgrader under vinterhalvåret kan batterierna dö och elektroniken ta skada av kylan.

Skulle du förvara dina batteridrivna saker i kallförråd under vintern vill du inte utsätta dem för kraftiga temperaturskillnader. Det gäller även sågar, knivar och andra verktyg med egg. Kraftiga temperaturskillnader gör att kondens bildas, vilket kan få verktygen att rosta.

Klassisk verktygslåda passar hemmasnickaren

Är du en vanlig hemmasnickare är verktygslådan det perfekta stället att förvara dina verktyg på. Den är lätt att ta med, och då vet du var du har allt. Den tar inte heller särskilt mycket plats, vilket gör att du kan förvara den både inne i hemmet eller förrådet om du hellre vill det.

Verktygsvagn passar dig som har allt

Vill du slå på stort kan en verktygsvagn vara något för dig. Då har du alla verktyg samlade på ett och samma ställe. Många verktygsvagnar har även hjul vilket gör det lätt att förflytta vagnen.

När du köper en verktygsvagn ingår ofta en verktygssats med hundratals delar. Du kommer med andra ord ha tillgång till alla verktyg du kan tänka dig behöva. Och eftersom verktygen är samlade på ett och samma ställe behöver du aldrig springa runt och leta för att hitta det du behöver.

 

 

Behöver du förvaring för verktygen? Vi har billiga förråd med direktaccess som passar utmärkt!

 

Se vilka städer vi finns i här