Magasinering

Om du är i behov av extra förvaring kan du magasinera dina ägodelar hos företag som erbjuder förvaring. Du frigör en hel del yta samtidigt som du inte behöver göra dig av med dina saker på grund av platsbrist. Det finns många företag som erbjuder magasinering men det finns några saker du behöver tänka på. I denna guide går vi igenom allt du måste tänka på för att du ska hitta bästa alternativet för magasinering.

Välj rätt storlek

Det första du måste göra innan du bokar magasinering är att bestämma dig för hur mycket plats du behöver. Många gör misstaget och väljer ett större alternativ än vad de egentligen behöver.

Om du är osäker på hur mycket plats du behöver kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig att välja en storlek som passar för det du vill förvara.

Så här mycket ryms i våra förråd

  • I våra minsta förråd på 4,8 kvadratmeter ryms uppskattningsvis 75 flyttkartonger från en lägenhet på cirka 1-2 rum och kök.
  • I våra större förråd på 14 kvadratmeter ryms istället cirka 200 flyttkartonger vilket motsvarar en lägenhet på mellan 3-5 rum och kök eller en villa/radhus.

Välj typ av magasinering baserat på vad du förvarar

Vi två olika förrådstyper: varm- och kallförråd. Vilket som är bäst för dig beror på vad du förvarar.

Kallförråd är oisolerade och temperaturen kan därför skifta snabbt beroende på temperaturen utomhus. På vintern kan det bli minusgrader. Av den anledningen lämpar den magasineringen bäst om du förvarar sådant som inte är känsligt mot fukt och kyla. Förråden passar perfekt om du ska förvara stora möbler, krukor, utemöbler eller liknande.

Vill du förvara föremål som är känsliga mot fukt och kyla, exempelvis elektronik, böcker och kläder, ska du i stället välja ett varmförråd. Förråden håller alltid en stabil temperaturnivå, så du behöver inte oroa dig för att dina föremål ska förstöras där de förvaras.

Förvaringen ska vara tillgänglig när du behöver åtkomst

När du magasinererar möbler eller andra ägodelar vill du att du ska kunna komma åt dina saker när det passar dig. Se därför till att magasineringen har generösa öppettider som passar dig. Kontrollera även att magasineringen är lättillgänglig från din bostad, antingen kollektivt eller med bil.

Beroende på vad du planerar att förvara är även anläggningens tillgänglighet viktig. Om du ska släpa upp en stor byrå vill du inte att ditt förråd ska ligga på andra våningen i ett hus utan hiss.

Hos oss på Prinsens Lager kan du alltid köra fram bilen direkt till ditt förråd. Du behöver därför aldrig släpa dina tunga saker längre än nödvändigt, utan kan bära in sakerna direkt från bilen.

Ta reda på om magasineringen har bindningstid eller uppsägningstid

När du bokar magasinering kan det vara svårt att veta på förhand hur länge du behöver magasinera dina saker. Ta därför reda på hur lång uppsägningstiden och bindningstiden är för magasineringen.

Idag har många magasineringsföretag helt slopat bindningstiden. Däremot har många en uppsägningstid kvar. Vill du säga upp ditt förråd måste du därför säga upp det i tid så uppsägningstiden löper ut lagom tills du inte längre behöver förrådet. Annars får du betala för ett förråd du inte längre använder.

Info! Hur lång uppsägningstiden är kan variera, men vanligtvis är den en månad.

Priserna varierar mellan olika magasineringslösningar

Priserna på förråd skiljer sig självfallet mellan olika företag, men även olika typer av magasinering skiljer i pris. Oisolerad magasinering är exempelvis billigare än isolerad. Om dina saker klarar av kyla och eventuell fukt kan du alltså spara en slant genom att välja isolerad magasinering.

Priserna för magasinering påverkas även av förvaringens storlek och läge, exempelvis närheten till närmaste stad.

Städer där vi finns idag

Kontrollera försäkring och säkerhet

När du bokar magasinering vill du kunna känna dig säker med att förvara dina saker där. Ta därför reda på om dina saker skyddas av någon försäkring eller om det är något du måste teckna själv.

Undersök även vilken typ av säkerhet som finns på förvaringsområdet, exempelvis om det är kameraövervakat. Du vill dessutom inte att vem som helst ska ha tillträde till området när det inte är bemannat. Läs mer om vår säkerhet här.