Bästa tipsen på hur du förvarar dina möbler

23 maj, 2019
Man förvarar möbler och andra föremål i ett förråd Ska du flytta kan det vara bra att förvara dina möbler i ett förråd innan du flyttar över dem till den nya bostaden. Foto: Sean Locke Photography/Shutterstock.com

När du köper nya möbler kan dina gamla möbler behöva förvaras någonstans. Vilken typ av förvaringsmöjlighet som passar dig bäst beror på vad du förvarar. Fuktkänsliga möbler bör förvaras i varmförråd och inte kallförråd där fukt kan bildas. Om ett kallförråd är den enda förvaringsmöjligheten du har bör du plasta in möblerna för att skydda mot fukt, som i längden kan bidra till mögel.

Förvara fuktkänsliga möbler i varmförråd

Fuktkänsliga möbler som soffor och bäddmadrasser bör förvaras i ett varmförråd. I ett kallförråd kan det lätt bildas fukt vilket kan få möblerna att både lukta dåligt och mögla. Dessutom ökar risken för att drabbas av skadedjur.

Möbler som inte tar upp fukt kan utan problem förvaras i ett kallförråd eller uppe på vinden.

Plasta in möbler som förvaras kallt

Om du inte har något annat val än att förvara dina fuktkänsliga möbler i ett kallförråd bör du åtminstone se till att plasta in dem ordentligt. Tejpa igen alla springor där fukten kan ta sig igenom. 

Undvik att låta möblerna stå direkt på det kalla golvet. Lägg i stället något emellan som kan skydda mot fukten som kan tränga in underifrån.

Förråd är en bra plats att förvara möbler i när du ska flytta

Om du är i flyttagen kan du behöva ha ett ställe att förvara dina möbler på. Ett varmförråd är då den optimala lösningen. Där kan dina möbler stå skyddade tills du ska flytta över dem till din nya bostad.

Hur stort förråd du behöver beror självklart på hur mycket du ska förvara. I våra mindre förråd kan du förvara möbler motsvarande en lägenhet på ett rum och kök, medan du i de större förråden kan förvara möbler motsvarande en lägenhet på tre till fem rum och kök.

 

Behöver du förvaring för bohaget? Vi har billiga förråd med direktaccess som passar utmärkt!

 

Se vilka städer vi finns i här