Vad är ett varmförråd?

Ett varmförråd är ett isolerat förråd som håller plusgrader. Eftersom förrådet är isolerat är det oftast dyrare än kallförråd. Varmförrådet består av en förrådscontainer som antingen står inomhus eller utomhus. I ett varmförråd går det bra att förvara det mesta. Det lämpar sig bra för fukt- och temperaturkänsliga föremål som inte kan förvaras i kallförråd.

Värmeförråd håller alltid plusgrader

Oavsett om varmförrådet är inomhus i en stor lokal eller om det är i en förrådscontainer som står utomhus kan du räkna med att innertemperaturen håller plusgrader. Att få ett förråd att hålla plusgrader inomhus är inte särskilt svårt, men för att få ett varmluftsförråd som står utomhus att hålla plusgrader krävs ofta både extra ventilation och starka element.

Värmeförråd passar för fukt- och temperaturkänsliga föremål

Det varma förrådet är det lämpligaste att förvara fukt- och temperaturkänsliga kläder i. Kläder och andra textilier kan mögla av fukt, och därför är det bra att förvara dem i ett varmförråd. Även elektronik, som är känslig mot fukt, förvarar du bäst i ett varmförråd.

Undvik att förvara kyl- och fuktkänsliga föremål i ett kallförråd under de kallare delarna av året. Där riskerar det nämligen att bli både kallt och fuktigt. Kallförråd är istället att föredra om du ska förvara föremål som inte är så känsliga för fukt och kyla eller om du förvarar dem under sommarmånaderna då det är varmt ute.

Varmförråd kostar mer än kallförråd

Eftersom varmluftsförrådet är isolerat och innehåller lampa och element kostar det mer än ett kallförråd. Hur stor prisskillnaden är beror delvis på storleken på förrådet, men även hur länge du har tänkt att hyra förrådet. Ju längre du hyr förrådet, desto större skillnad blir det på priset.

Samtidigt är det värt att betala den extra kostnaden, om det innebär att ens luft- och temperaturkänsliga saker inte går sönder.

Hitta prisvärda varmförråd